KONTAKT
Romfart, fly og helikoptere

Produktspekter

 

Høy driftssikkerhet også under ekstreme betingelser

Våre rulningslagersystemer med integrerte ombygningsdeler bidrar til at fly og romfartsfartøyer kan utvikles, bygges og drives med enda høyere ytelser, mer sikkerhet, mer driftssikkerhet og med lavere samlede systemkostnader. De holder stand selv mot ekstremt lave eller høye temperaturer, vektløshet og høy akselerasjon.

Varme- og kuldebestandighet

Ekstreme temperaturer fra -250 °C til +500 °C krever ekstremt temperaturbestandige materialer, f.eks. fra gjennomherdet, settherdede, høyvarmefaste eller korrosjonsbestandige rulningslagerstål, nitrerstål, kobolt- og nikkelbasislegeringer til keramiske materialer med høy ytelse.

Korrosjonsbestandighet

Korrosjon er en av hovedgrunnene til skader i rulningslagere og flydrivverk og -gir, samt i helikoptere. I produksjonen av rulningslagere bruker vi derfor også svært korrosjonsbestandige materialer. Dette bidrar i stor grad til å forbedre levetiden og driftssikkerheten.

Komponentintegrasjon og vektreduksjon

Motivet når vi konstruerer komponenter til Aerospace-segmentet er i dag: Færre komponenter og kompakt konstruksjon. Derfor utvikler vi funksjonsintegrerte og vektoptimaliserte lagerkomponenter og -systemer som oppfyller de høyeste krav. Fordelene er: Kostnadsreduksjon, høyere ytelser, høyere driftssikkerhet og enklere montering.

Produktenes bruksområder

  • I flydrivverk som hovedaksel- og girlagere samt presisjonskomponenter
  • I helikoptere som rotormastlagere, gir- og transmisjonslagere, vippeskivelagere og rotorbladlagere
  • I romfarten som turbopumpelagere, lagere til romfartsmekanismer
  • Spesialanvendelser (f.eks. kjernefysisk og medisinsk teknologi, høyeffekts turboladere osv.)
 
 

Schaeffler bruker cookies for å sikre en optimal bruk. Med ytterligere bruk av dette nettstedet aksepterer du bruken av cookies (informasjonskapsler). Mer informasjon

Akseptere