APPLIKASJONSTEKNOLOGI
 
PUBLIKASJONER
 

Katalog | 2016-06
Super Precision Bearings
Spindle bearings Super precision cylindrical roller bearings Axial angular contact ball bearings

 
 

Særtrykk | 2014-11
FAG BAX Axial Bearings
High speed bearings for main spindles

 
Bruksområder

Hovedspindellagere

 

Lager spesielt for verktøymaskiner.

De nye FAG PTB-lagrene ble utviklet spesielt for verktøymaskiner. Takket være 30° trykkvinkel er de spesielt egnet for å ta opp høye aksialkrefter. De er direkte utbyttbare med spindellager i seriene B719 og B70 og betyr mer nøyaktig maskineringsresultat og bedre avvirkningsytelser for applikasjonen

 
 

Høyhastighetslager for hovedspindler

De nye høyhastighetslagrene FAG BAX har høy aksial belastbarhet og stivhet, men er også svært velegnet for hovedspindellagrets høye hastigheter. Dette lageret, med 30° trykkvinkel, brukt direkte i kombinasjon med høyhastighets en- eller toradig sylindriske rullelager i serie N, eventuelt NN30, er ekstremt velegnet for applikasjoner i fresespindler og maskineringssentra.

 
 

Termisk robust for motorspindler

Det nye høypresisjons sylindriske rullelager FAG N..-TR med radialelastisk ytterring gjør det for første gang mulig å oppnå utmerket kompensasjon for temperatursvingninger samt veldig høy hastighetskapasitet for løslageret. Det optimerte smøresystemet, samt lave temperaturnivå under drift, gir ytterligere sikkerhet for løslagerfunksjonen.

 
 

Nye høypresisjonsserier for hovedspindler.

De nye FAG høypresisjonsseriene for spindellager RS, viser seg å ha en spesiell robust design, så vel som svært velegnethet for høye hastigheter. Bruken av disse lagrene, basert på store kuler og med 20° trykkvinkel, sørger for vesentlige kostnadsbesparelser i hovedspindler, takket være vesentlig lang levetid og nytt design.

 
 

X-life ultra-lagere

X-life ultra-lagere er hybrid-spindellagere med ringer av høyytelsesstålet Cronidur 30, som er spesialutviklet for kritiske applikasjoner i luft- og romfarten. De har en betydelig økt levetid og er fullkomment korrosjonsbestandige. I markedet er de kjent som X. Lagere med fremragende bæretall og de høyeste turtalltoleransene i verden. De har en ekstrem levetid og gir en enormt forbedret driftsøkonomi i verktøymaskiner.

 
 

Løslager-løsninger

FAG tilbyr det mest profilerte utvalget i verden for realisering av løslagerfunksjonen i verktøymaskinspindler. Det strekker seg fra en- og toradige høypresisjonssylinderrullelagere, via Floating Displacement-lagere, til kompakte, monteringsklare enheter.

Floating Displacement-lagrene er bygd for høye turtall. De har sporkulelager-ytterring, keramiske kuler og sylinderrullelager-innerring av Cronidur 30. De fås i åpne, tettede eller DLR-versjoner med konisk eller sylindrisk boring. De applikasjonsspesifikke løslagerenhetene leveres også i alle varianter.

 
 

Tettede spindellagere

FAG B..2RSD og XCS, HCS og HSS har spaltetetninger og er evighetssmurt.

 

Schaeffler bruker cookies for å sikre en optimal bruk. Med ytterligere bruk av dette nettstedet aksepterer du bruken av cookies (informasjonskapsler). Mer informasjon

Akseptere