MER INFORMASJON

Produktutvalg- og rådgivningssystem medias

KONTAKT
 
Valselager og glidelager

Tynnringlager

Tynnringlager er svært presise, støysvake og har høy bæreevne. Disse kulelagrene fås i tre ulike typer med ekstremt lite, overveiende kvadratisk tverrsnitt. Tverrsnittet er konstant innenfor hver serie, også ved større aksialdiametere og husboringer. Derfor kalles lagrene også for Constant Section (CS). Denne egenskapen skiller tynnringlagrene fra tradisjonelle lagere, som er normert i ISO-rekker.

Derfor er det mulig å velge et større tverrsnitt og dermed sette inn et lager med høyere belastningskapasitet, uten at man dermed må endre akseldiameteren. Med tynnringlagere kan man slik bygge ekstremt lette og lite plasskrevende konstruksjoner.

Sporkulelagere, firepunktslagere, vinkelkontaktkulelagere

Tynnringlagere finnes i form av sporkulelagere (C), firepunktslagere (X) og vinkelkontaktkulelagere (E). Alle disse typene leveres i flere serier. Seriene er ordnet etter tverrsnitt. Kulene er tilpasset til serien.

Sporkulelagere absorberer radiale og aksiale krefter fra begge sider.

Firepunktslagere absorberer radiale og aksiale krefter fra begge sider og virker dermed som toradige vinkelkontaktkulelagere.

Vinkelkontaktkulelagere kan utstyres med optimalisert kuleantall og har en kontaktvinkel på 30°. De kan absorbere betydelig høyere belastninger enn spor- og firepunktslagere og er aksialt belastbare fra én side. Til spesielle behov fås vinkelkontaktkulelagrene også som gjensidig tilpassede lagere. Disse kombinasjonene har betydelig høyere stivhet og bæreevne enn løsninger med ett lager.

 

Schaeffler bruker cookies for å sikre en optimal bruk. Med ytterligere bruk av dette nettstedet aksepterer du bruken av cookies (informasjonskapsler). Mer informasjon

Akseptere